De Luisterkind methode bij dementie

Gepubliceerd op 8 oktober 2017 02:53

Nederland telt op dit moment ruim 270.000 mensen met dementie. Met een Luisterkind afstemming is een positief verschil te maken in het leven van deze mensen.


Achterdocht, angst, verdriet…

Maar bijvoorbeeld ook onrustig gedrag, agressie, frustratie en angst.

Als verpleegkundige heb ik het vaak gezien, terwijl de mogelijkheden beperkt waren om te helpen. Vaak worden de klachten dan onderdrukt met medicijnen.

Met de Luisterkind methode is er nu een alternatief.
En het werkt perfect samen met de reguliere zorg.

546C5CEF-6619-47BC-8AC5-BA5257C3C1B5.jpeg 

Met de Luisterkind methode wordt er contact gemaakt met het onderbewustzijn van de ander. Er ontstaat dan een gesprek op een bewustzijnsniveau dat niet is aangetast door de ziekte.

Tijdens dit gesprek schrijf ik een verslag met daarin heldere antwoorden, inzichten en praktische adviezen. Na afloop ontvangt de aanvrager dit verslag.

De Luisterkind methode werkt op afstand. Het is een energetisch contact en ik hoef de ander niet in het echt te ontmoeten. Een Luisterkind afstemming is daarmee beslist niet belastend.C795C552-C716-4DB6-8F8A-B3DA9327383F.jpeg

 

  • Mijn man is de hele dag zo onrustig. Wat kan ik voor hem doen?

  • Mijn grootmoeder is steeds zo verdrietig. Ze kan het niet zeggen, maar kan ik iets voor haar doen?

  • Onze vader is zo agressief als hij geholpen wordt. Zo was hij nooit. Wat kan ik doen?

Zomaar een paar vragen die heel goed beantwoord kunnen worden in een Luisterkind afstemming. Iemand met dementie is tijdens de afstemming namelijk heel goed in staat om te vertellen over zijn situatie.

Zo kan hij vertellen wat hij graag zou willen en waar hij mee zit. Ook kan hij bijvoorbeeld uitleggen waarom hij bepaald gedrag doet en wat er nodig is om zich beter te voelen. Hierin zijn geen beperkingen en alles is bespreekbaar.DA324F65-9275-4103-B445-8CC5BAE45982.jpegVaak wil iemand graag gewoon gehoord worden. Wil hij zijn verhaal kwijt, wat op een normale manier niet meer lukt. Wil hij bijvoorbeeld nog iets zeggen tegen iemand, of iemand graag nog een keer zien.

Of wil hij graag iets veranderen in zijn omgeving of begeleiding. Meer of minder bezoek, naast iemand anders zitten aan tafel, vaker naar buiten...

Het hoeven geen grote dingen te zijn. Met kleine aanpassingen kan het welzijn al enorm verbeteren.

Heb je vragen? Mail me via info@boudi.nl of laat hieronder bij de reacties een berichtje achter.

Wil je een Luisterkind afstemming aanvragen? Dat kan via deze link


Ik help jullie graag.

Boudewijn Veenstra
gecertificeerd LuisterkindwerkerO ja, de Luisterkind methode is er niet alleen voor mensen met dementie. Het is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Hier lees je er meer over

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.